november 18, 2014

Welkom bij Chiro Hoegaarden!

Wat en wie is Chiro Hoegaarden?

Zondag 2 uur: de kerkklok verheft zijn stem over Hoegaarden. Dertig jongeren staan reeds lange tijd op een eenzame Hoegaardse heuvel te trappelen van ongeduld; terwijl de kinderen het groene chirogras betreden, kunnen ze niet wachten om zich samen met hun groep in het chiroavontuur te storten. 12 leidsters en 18 leiders zetten zich elk weekend in en maken zo chiro mogelijk. Het is de leiding van chiro Hoegaarden!
Chiro vindt normaal plaats van 14h tot 17h zondagnamiddag. Een belangrijk kernwoord in ons woordenboek is samenspel: elke zondag spelen de kinderen samen, gewoonlijk in hun eigen afdeling, en soms spelen we ook samen met iedereen van het chiro. Maar steeds staat ravotten, amuseren,… kortom, plezier bovenaan op het lijstje.
De kinderen zijn verdeeld volgens leeftijd in afdelingen. Er zijn aparte jongens- en meisjesgroepen voor de kleinsten (tot 12 jaar), de oudere afdelingen zijn wel gemengd.

Een vraag die je jezelf stelt, als je beslist om voor de eerste keer naar het chiro te komen, is: waar is dit groene gras en deze heuvel gelegen? Kijk hiervoor op onze contactpagina.

Al dat lopen, springen, dansen en zingen… een chirozondag kan wel eens vermoeiend zijn! Daarom pauzeren we telkens even met een koek en een drankje. Vergeet hiervoor geen 1 euro mee te brengen elke zondag!

Vol spanning naar de zomervakantie toeleven, het geldt ongetwijfeld voor iedereen, en zeker voor de chirogroepen. In de zomer organiseren we een bivak, het hoogtepunt van het werkjaar. Tien dagen eropuit trekken met je vrienden om samen avonturen te beleven, om samen te leven.

En tot zover onze korte inleiding. Hopelijk hebben we je de zin gegeven om verder te gaan. Want chiro is en blijft boeiend! Nog niet ontdekt? Neem dan de proef op de som en kom eens langs! We beloven dat het de moeite wordt!

Inschrijven en verzekering

Door ons groeiend ledenaantal en de verbouwingen in het vooruitzicht, zijn we genoodzaakt om de inschrijvingen het komende chirojaar wat anders aan te pakken. Om een goede, kwaliteitsvolle werking te garanderen waarin veilig en verantwoord spelen centraal staat, hebben we besloten om voor het komende jaar een ledenstop in te lassen. Dit betekent concreet dat er een maximumcapaciteit zal worden bepaald voor de jongste groepen (1e-2e leerjaar: mini’s en kadees, 3e-4e leerjaar: speelclub meisjes en speelclub jongens) zodat de leiding op een veilige, verantwoorde manier met de kinderen kan spelen.

Daarom zullen de inschrijvingen dit jaar op een andere manier georganiseerd worden. Neem even rustig de tijd om het concrete systeem door te nemen.

Samenkomen met kinderen en jongeren houdt ongetwijfeld risico’s in: zich verplaatsen, enthousiast spelen en ravotten, op tocht vertrekken,… het maakt een goede verzekering meer dan noodzakelijk! Je kind inschrijven is daarom van groot belang. Het inschrijvingsgeld bedraagt 25 euro en dit voor een heel jaar chiroplezier! Na het goed verloop van vorig jaar, verzoeken we jullie ook dit jaar om het lidgeld zo spoedig mogelijk over te schrijven op BE26068898094129 met vermelding van naam, voornaam en groep.

In de chiro ben je verzekerd voor:

• Burgerlijke aansprakelijkheid
  • Ongevallenverzekering
  • Dood en invaliditeit

Persoonlijke bezittingen van je kind (kledij, gsm, horloge, fiets,…) zijn niet verzekerd door de chiropolis. Laat dure en waardevolle voorwerpen dus best thuis!

Uniform

We vragen jullie om zoveel mogelijk in uniform naar de chiro te komen. Waar je ons ook tegenkomt, op straat, tijdens bivak ergens in de Ardennen, je kunt ons aan onze kleren herkennen. Blauwe hemden, beige broekjes en rokken, rode T-shirts, het zijn symbolen van diezelfde grote chirofamilie. Ze drukken onze verbondenheid uit en tonen dat we gelijkwaardig zijn: dezelfde outfit, geen onderscheid, geen uiterlijke tegenstellingen.

Je kan het uniform zelf passen en kopen in de chirowinkel: ‘De Banier’ (J.P. Minckelerstraat 17, Leuven, 016 / 29.97.84). Je kan ook steeds een kijkje nemen op de site van de banier.

Tweedehandsuniformen, mits voorradig, zijn verkrijgbaar op de chirofeesten of op de 1e chirozondagen. Laat ons bovendien ook weten als je zelf uit je uniform bent gegroeid en het graag wil verkopen!

Chiro Hoegaarden heeft ook een eigen schitterend T-shirt die de kinderen kunnen bestellen. Het T-shirt is blauw en te koop voor 9 euro.

Vragen? Neem contact op met Marte Holemans!

Indien u in het algemeen nog vragen heeft, contacteer ons gerust!