COVID-19 : maatregelen (update do 26/11)

UPDATE 6 november – CODE ROOD

1. Wat houdt code rood bij jeugdverenigingen juist in?

đź”´ Activiteiten met leden (-12)
Hoe organiseren?
– Werk in groepen van max. 50 personen.

Soort contact
Binnen je groep?
* Activiteiten mogen zowel binnen als buiten plaatsvinden. Buitenactiviteiten worden sterk aanbevolen.
* Leiding draagt altijd een mondmasker.

🔴 Activiteiten met leden (+12)
VERBODEN

Na weer een nieuwe online vergadering met onze leidingsploeg hebben we de moeilijke beslissing genomen om dit jaar GEEN Chiro meer te doen. Normaal gezien stonden er dit jaar nog 3 zondagen gepland (29/11, 6/12 en 13/12). Wij hebben beslist nu de cijfers terug beginnen te zakken om uit voorzorg het nog even stil te leggen.

WEL kunnen we goed nieuws meedelen dat we voor sinterklaas graag een aangepaste uitzondering maken. Op zondag 6/12 zullen de jongsten (Mika’s – speelclubs – rakwi’s) per groep een uurtje naar de Chiro komen, verspreid doorheen de dag. Op de manier laten we dat feest toch niet helemaal voorbij gaan, kunnen we elkaar nog even zien en dat toch op een NOG MEER corona-veilige manier. De uren per groep en verdere info verschijnen komende week in een bericht op onze website en Facebookpagina.

2. Waar verzamelen de verschillende groepen?

Om alles vlot en veilig te laten verlopen verzamelen wij niet allemaal op eenzelfde locatie. Hieronder de verschillende verzamelplaatsen:

• Mini’s parkje Paenhuys (binnenplein jeugdhuis)
  • Kadees parking Paenhuys (binnenplein jeugdhuis)
  • Speelclub meisjes veld Paenhuys (veld achter Paenhuys)
  • Speelclub jongens veld PH (veld achter Paenhuys)
  • Kwiks Chiro
  • Rakkers Chiro
  • Tippers polder
  • Toppers polder
  • Keti’s polder
  • Aspi’s polder

3. Wie mag deelnemen aan de activiteiten?

Iedereen mag deelnemen, behalve:

• Wie ziek is of wie ziektesymptomen had in de drie dagen voor de activiteit. Symptomen zijn hoesten, keelpijn, verstopte neus, koorts, diarree, moeilijk ademen.
    • Dat geldt zowel voor leden als voor leiding, VB’s, ondersteuning, enz.
  • Wie in een gezin zit waarvan iemand symptomen vertoont OF in afwachting is van resultaten van een covid-test.

4. Bijkomende maatregelen/afspraken omtrent het verloop:

• Kinderen +12 (en ouders) dienen een mondmasker te dragen bij het toekomen en vertrekken.
  • Kinderen kunnen tussen 13u45 en 14u afgezet worden op de afgesproken locatie, de leiding zal hen hier opwachten. Wij vragen aan de ouders om niet te blijven praten en meteen terug door te gaan (kiss&ride). Zij die met de fiets komen nemen hun fiets mee tot op de plaats waar hun leiding staat.
  • De Chiro start zoals altijd om 14u en eindigt om 17u. Vanaf dan kunnen de kinderen afgehaald worden op de afgesproken verzamelplaats.
  •  4-uurtje kost zoals gewoonlijk 1 euro. Dit geld zal verzameld worden in een zakje en hierin gedurende 2 weken blijven liggen.

Op die manier hopen we er toch een fantastisch Chirojaar van te maken!

Leiding Chiro Hoegaarden