COVID-19 : maatregelen (update vrij 23/10)

UPDATE 23 oktober – CODE ROOD

1. Wat houdt code rood bij jeugdverenigingen juist in?

đź”´ Activiteiten met leden (-12)
Hoe organiseren?
– Werk in groepen van max. 50 personen.

Soort contact
Binnen je groep?
* Activiteiten mogen zowel binnen als buiten plaatsvinden. Buitenactiviteiten worden sterk aanbevolen.
* Leiding draagt altijd een mondmasker.

🔴 Activiteiten met leden (+12)
Hoe organiseren?
– Werk in groepen van max. 50 personen.
– EXTRA: zowel leiding + leden dragen het mondmasker gedurende de volledige zondag

Soort contact
Binnen je groep
* Buitenactiviteiten vormen de regel.
* Je houdt minstens 1,5 m afstand. Social distancing, dus.
* Indien het niet mogelijk is om afstand te behouden dragen de leden een mondmasker.
* Bij intense fysieke inspanningen (een spel met veel rennen) kunnen mondmaskers af zoals bij de regels van sport tijdens die activiteit.
* Binnenactiviteiten (max 20 personen) zijn hoogst uitzonderlijk, met social distancing en mondmaskers.
Soort activiteit

Vermijd intens fysiek contact (geen vleeshoop en spelletjes in die aard)

–> Komende Chirozondag (25/10) zal dus Chiro zijn voor IEDEREEN

Na overleg met de leiding hebben we beslist deze richtlijnen te volgen, met als extra maatregel vanuit onze Chiro: +12 gedurende de hele zondag een mondmasker!

De gehele leidingsploeg wil zich blijven engageren om voor de leden toch wat ontspanning te voorzien, al geven we net als de leden ook hen de keuze of zij dit zien zitten al dan niet.

Volgende week 1 november is het GEEN CHIRO! Als alles blijft zoals normaal blijft de Chiro volgens deze bovenste regels gelden tot zeker 19 november

2. Waar verzamelen de verschillende groepen?

Om alles vlot en veilig te laten verlopen verzamelen wij niet allemaal op eenzelfde locatie. Hieronder de verschillende verzamelplaatsen:

• Mini’s parkje Paenhuys (binnenplein jeugdhuis)
  • Kadees parking Paenhuys (binnenplein jeugdhuis)
  • Speelclub meisjes veld Paenhuys (veld achter Paenhuys)
  • Speelclub jongens veld PH (veld achter Paenhuys)
  • Kwiks Chiro
  • Rakkers Chiro
  • Tippers polder
  • Toppers polder
  • Keti’s polder
  • Aspi’s polder

3. Wie mag deelnemen aan de activiteiten?

Iedereen mag deelnemen, behalve:

• Wie ziek is of wie ziektesymptomen had in de drie dagen voor de activiteit. Symptomen zijn hoesten, keelpijn, verstopte neus, koorts, diarree, moeilijk ademen.
    • Dat geldt zowel voor leden als voor leiding, VB’s, ondersteuning, enz.
  • Wie in een gezin zit waarvan iemand symptomen vertoont OF in afwachting is van resultaten van een covid-test.

4. Bijkomende maatregelen/afspraken omtrent het verloop:

• Kinderen +12 (en ouders) dienen een mondmasker te dragen bij het toekomen en vertrekken.
  • Kinderen kunnen tussen 13u45 en 14u afgezet worden op de afgesproken locatie, de leiding zal hen hier opwachten. Wij vragen aan de ouders om niet te blijven praten en meteen terug door te gaan (kiss&ride). Zij die met de fiets komen nemen hun fiets mee tot op de plaats waar hun leiding staat.
  • De Chiro start zoals altijd om 14u en eindigt om 17u. Vanaf dan kunnen de kinderen afgehaald worden op de afgesproken verzamelplaats.
  •  4-uurtje kost zoals gewoonlijk 1 euro. Dit geld zal verzameld worden in een zakje en hierin gedurende 2 weken blijven liggen.

Op die manier hopen we er toch een fantastisch Chirojaar van te maken!

Leiding Chiro Hoegaarden