BELANGRIJK! Voorwaarden deelname Chirokamp 2020.

Beste ouder(s)

De eindsprint is ingezet, volgende week vrijdag vertrekken onze eerste troepen richting Tessenderlo! Gezien de sterke stijging van de dagcijfers aangaande het Coronavirus, willen wij jullie nogmaals de regels meegeven die bepalen of je kind mee op kamp mag of niet.

Iedereen mag mee op kamp, behalve:

 • Wie ziek is of wie ziektesymptomen had in de drie dagen voor de start van het kamp. Symptomen zijn hoesten, keelpijn, verstopte neus, koorts, diarree, moeilijk ademen.
 • Wie terugkeert van vakantie, controleert best de reisadviezen.
  • Wie op reis ging naar een land in de rode zones, vastgelegd door Buitenlandse Zaken, doet een verplichte quarantaineperiode (voorlopig 14 dagen) en laat een test afnemen.
  • Wie op reis ging naar een land in de oranje zones wordt gevraagd een test te laten afnemen en in quarantaine te gaan (voorlopig 14 dagen). Check de website van de  FOD Volksgezondheid voor verdere updates en info. We vragen in de eerste plaats om het advies van de FOD Volksgezondheid te volgen. Vanuit Chirojeugd Vlaanderen vragen we om minstens twee dagen tussen terugkeer en het kamp te laten.
  • Wie op reis ging naar een land in de groene zones vragen we om twee dagen tussen terugkeer en het kamp te laten.
 • Mensen uit de risicogroep of met ziekte (geen COVID-19)? Die mogen mee als:
  • ze een doktersattest kunnen voorleggen.
  • hun ziekte onder controle is door medicatie, bv. bij astma. Je hebt dus een ziekte, maar je neemt er medicatie voor. Toch twijfel? Ga naar de dokter.

Je stuurt als ouder(s) je kind mee ‘op eer’, dat wil zeggen dat als je je kind mee op kamp stuurt, je de bovenstaande regels erkent en respecteert. Wij verwachten dat iedereen de juiste keuze maakt, ook al is dat een minder fijne optie. Er is ontzettend veel voorbereiding voorafgegaan aan dit kamp, het zou dan ook jammer zijn moesten we het eerder moeten stopzetten.

Indien je vragen hebt, aarzel dan niet om contact op te nemen met de leiding.

Groeten,

Chiro Hoegaarden